Department Department Department Department Department Department Department
18.04.201912ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής
 Με το 12ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά το τριήμερο 29 - 31 Μαΐου 2019, κλείνει ο τέταρτος γύρος των από κάθε άποψη επιτυχημένων εκδηλώσεων ενός θεσμού ο οποίος εκφράζει την ανάγκη επικοινωνίας των ανά τον κόσμο Ελλήνων Χημικών Μηχανικών. Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΣΧΜ Η σειρά των Πανελλήνιων Επιστημονικών Συνεδρίων Χημικής Μηχανικής έχει γίνει πλέον θεσμός για την συγκεκριμένη επιστημονική... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
29.10.20184η Ημερίδα Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων στις Επιστήμες Χημικής Μηχανικής
 Με χαρά σας προσκαλούμε στην 4η Ημερίδα Μεταπτυχιακών & Μεταδιδακτόρων στις Επιστήμες Χημικής Μηχανικής (ΗΜΜΕ4) που συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Νέο Αμφιθέατρο του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ. Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με την προσκεκλημένη ομιλία του Καθ. Γ.... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
13.06.20181ο Συμπόσιο Αποφοίτων Τμήματος Χημικών Μηχανικών
 Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσε για πρώτη φορά Συμπόσιο Αποφοίτων, στα πλαίσια του εορτασμού 40 χρόνων από την ίδρυσή του. Το 1ο Συμπόσιο Αποφοίτων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών έγινε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και συμμετείχαν περίπου 250 απόφοιτοι, μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, ΕΔΙΠ, ΕΔΤΠ, ΕΤΕΠ, τεχνικοί, γραμματείς, σύσσωμη η γραμματεία... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
01.12.2017Ημερίδα Αειφόρου Πανεπιστημίου
 Το Πανεπιστήμιο Πατρών  είναι ένας από τους  μεγαλύτερους ενεργειακούς καταναλωτές της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, διαθέτει υψηλό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας, ιδιαίτερα στον τομέα του φωτισμού λόγω των πολλών κτιρίων και υποδομών που διαθέτει. Με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών και οικονομικά αποτελεσματικών τεχνολογιών είναι δυνατή η επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. Το... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
13.11.2017Forum Ανάπτυξης 2017
 Σάββατο, 18/11/17, 10:30 - 12:30 π.μ.,  Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ». «Αριστεία στην Εκπαίδευση και την Έρευνα στο σύγχρονο πανεπιστήμιο». Το παράδειγμα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Δημήτρης Ματαράς, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος. Έρευνα και Καινοτομία στη Χημική Μηχανική. Σπύρος Πανδής, Καθηγητής. Παρεμβάσεις – Συζήτηση. Πληροφορίες: κα Χ. Αλεξανδρίδου, chris@chemeng.upatras.gr.   (δείτε όλη την ανακοίνωση)
07.10.2016Εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών 2016-2017
 Στις 6/10/2016 διοργανώθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής των νέων πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος. Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Εργοστασίου των Σωληνουργείων Κορίνθου, Βασίλης Γκότσης, ο οποίος αποφοίτησε από το τμήμα μας το 1994. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως καθηγητής Γ. Αγγελόπουλος, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής καθηγητής Οδυσσέας Κουφοπαύλου και ο... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
29.05.201510o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνεδρίο Χημικής Μηχανικής
 Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε την τιμητική σκυτάλη διοργάνωσης του 10ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου (10ο ΠΕΣΧΜ),  το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πάτρα από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου του 2015. Η επιτυχής διοργάνωση του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή... (δείτε όλη την ανακοίνωση)