Department Department Department Department Department Department Department
22.01.2020Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών
 Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Τμήματος που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χορωδίας «Μάνος Χατζιδάκις» του κεντρικού κτηρίου του Τμήματος στις 28 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12 00. Δημήτρης Βαγενάς ΠρόεδροςΤμήματος Χημικών Μηχανικών (δείτε όλη την ανακοίνωση)
31.10.2019Δήλωση Συμμετοχής στις Συνεντεύξεις από Εταιρείες στα Πλαίσια του 7ου Forum Ανάπτυξης
 Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην εκδήλωση με θέμα «Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 22ου Forum Ανάπτυξης, στο Συνεδριακό Χώρο του Ξενοδοχείου Αστήρ της πόλης των Πατρών, στις 23 Νοεμβρίου 2019. Στόχος της εκδήλωσης είναι η σε βάθος ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης και οι προοπτικές για το μέλλον, στο επίπεδο της χώρας, της περιοχής αλλά και του... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
18.10.2019Eκδήλωση με θέμα "Υγεία & Ασφάλεια στην Εργασία. Διαχείριση επικίνδυνων ουσιών στους χώρους εργασίας"
 Το Τμήμα Εθνικού Εστιακού Πόλου & Πολιτικών Προαγωγής της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων διοργανώνει εκδήλωση με κεντρικό θέμα “Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία. Διαχείριση επικίνδυνων ουσιών στους χώρους εργασίας." η οποία θα λάβει χώρα στην Πάτρα, την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 (ώρα προσέλευσης 16.30, ώρα έναρξης 17.00) σε αίθουσα του ξενοδοχείου Αστήρ, οδός Αγίου... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
14.10.20195ο workshop για Μεταπτυχιακούς και Μεταδιδάκτορες σε επιστήμες Χημικής Μηχανικής (CES-WGP5)
 Το 5ο workshop για Μεταπτυχιακούς και Μεταδιδάκτορες σε επιστήμες Χημικής Μηχανικής (CES-WGP5) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019 στο νέο αμφιθέατρο του Iνστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής (ΙΤΕ). Τη συνδιοργάνωσή του ανέλαβαν το ΙΤΕ και το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Κεντρική ομιλία της ημερίδας θα δοθεί από τον Καθηγητή και Πρόεδρο της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
18.04.201912ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής
 Με το 12ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά το τριήμερο 29 - 31 Μαΐου 2019, κλείνει ο τέταρτος γύρος των από κάθε άποψη επιτυχημένων εκδηλώσεων ενός θεσμού ο οποίος εκφράζει την ανάγκη επικοινωνίας των ανά τον κόσμο Ελλήνων Χημικών Μηχανικών. Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΣΧΜ Η σειρά των Πανελλήνιων Επιστημονικών Συνεδρίων Χημικής Μηχανικής έχει γίνει πλέον θεσμός για την συγκεκριμένη επιστημονική... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
29.10.20184η Ημερίδα Μεταπτυχιακών και Μεταδιδακτόρων στις Επιστήμες Χημικής Μηχανικής
 Με χαρά σας προσκαλούμε στην 4η Ημερίδα Μεταπτυχιακών & Μεταδιδακτόρων στις Επιστήμες Χημικής Μηχανικής (ΗΜΜΕ4) που συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ) και το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών και θα λάβει χώρα την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στο Νέο Αμφιθέατρο του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ. Οι εργασίες της ημερίδας θα ολοκληρωθούν με την προσκεκλημένη ομιλία του Καθ. Γ.... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
13.06.20181ο Συμπόσιο Αποφοίτων Τμήματος Χημικών Μηχανικών
 Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργάνωσε για πρώτη φορά Συμπόσιο Αποφοίτων, στα πλαίσια του εορτασμού 40 χρόνων από την ίδρυσή του. Το 1ο Συμπόσιο Αποφοίτων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών έγινε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 και συμμετείχαν περίπου 250 απόφοιτοι, μέλη ΔΕΠ του Τμήματος, ΕΔΙΠ, ΕΔΤΠ, ΕΤΕΠ, τεχνικοί, γραμματείς, σύσσωμη η γραμματεία... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
01.12.2017Ημερίδα Αειφόρου Πανεπιστημίου
 Το Πανεπιστήμιο Πατρών  είναι ένας από τους  μεγαλύτερους ενεργειακούς καταναλωτές της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα, διαθέτει υψηλό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας, ιδιαίτερα στον τομέα του φωτισμού λόγω των πολλών κτιρίων και υποδομών που διαθέτει. Με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών και οικονομικά αποτελεσματικών τεχνολογιών είναι δυνατή η επίτευξη σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. Το... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
13.11.2017Forum Ανάπτυξης 2017
 Σάββατο, 18/11/17, 10:30 - 12:30 π.μ.,  Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ». «Αριστεία στην Εκπαίδευση και την Έρευνα στο σύγχρονο πανεπιστήμιο». Το παράδειγμα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Δημήτρης Ματαράς, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος. Έρευνα και Καινοτομία στη Χημική Μηχανική. Σπύρος Πανδής, Καθηγητής. Παρεμβάσεις – Συζήτηση. Πληροφορίες: κα Χ. Αλεξανδρίδου, chris@chemeng.upatras.gr.   (δείτε όλη την ανακοίνωση)
07.10.2016Εκδήλωση υποδοχής πρωτοετών 2016-2017
 Στις 6/10/2016 διοργανώθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής των νέων πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος. Προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Εργοστασίου των Σωληνουργείων Κορίνθου, Βασίλης Γκότσης, ο οποίος αποφοίτησε από το τμήμα μας το 1994. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Αναπληρωτής Πρυτάνεως καθηγητής Γ. Αγγελόπουλος, ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής καθηγητής Οδυσσέας Κουφοπαύλου και ο... (δείτε όλη την ανακοίνωση)
29.05.201510o Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνεδρίο Χημικής Μηχανικής
 Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε την τιμητική σκυτάλη διοργάνωσης του 10ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου (10ο ΠΕΣΧΜ),  το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πάτρα από τις 4 έως τις 6 Ιουνίου του 2015. Η επιτυχής διοργάνωση του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Επιστημών Χημικής Μηχανικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας  (ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ), ενώ στην Οργανωτική Επιτροπή... (δείτε όλη την ανακοίνωση)