ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας και ανάπτυξης των σχέσεων με τη βιομηχανία, πραγματοποίησε εκδήλωση με τη συμμετοχή εταιρειών από όλο το φάσμα του παραγωγικού ιστού της χώρας που απασχολεί Χημικούς Μηχανικούς. Σημαντικότερος στόχος ήταν η συνάντηση και η ανάπτυξη σχέσεων των τελειόφοιτων και απόφοιτων του Τμήματος με εγχώριες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1/4/2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συμμετοχή 23 εταιρειών και 200 περίπου τελειόφοιτων και απόφοιτων του Τμήματος.

Οι φοιτητές μας είχαν την ευκαιρία να δώσουν την πρώτης τους συνέντευξη και να επικονωνήσουν με τις επιχειρήσεις. Οι εντυπώσεις που αποκόμισαν ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και κατά γενική ομολογία η εκδήλωση προκάλεσε ενθουσιασμό και προοπτικές για το μέλλον τους.

Οι εταιρείες παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους και τις ανάγκες τους σε προσωπικό και παραχώρησαν περίπου 500 συνεντεύξεις.  Δηλώνουν εντυπωσιασμένες από την ποιότητα των φοιτητών μας και παραχώρησαν πολλές θέσεις πρακτικής άσκησης αλλά και εργασίας.

Η εκδήλωση κρίνεται ως ιδιαίτερα επιτυχημένη και ικανοποίησε απόλυτα όλους τους συμμετέχοντες, αφήνοντας παρακαταθήκη για τη θεσμοθέτησή της σε ετήσια βάση.