Βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Ρεολόγων 2023: Αθανάσιος Κορδαλής

Ημερομηνία Ανακοίνωσης


Ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Κορδαλής κέρδισε το βραβείο της καλύτερης παρουσίασης στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Ρεολόγων (European Young rheologists Symposium) που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ρεολογιας (European Society of Rheology) σε συνεργασία με την Ιταλική Εταιρία Ρεολογίας (Italian Society of Rheology) στις 8-9 Μαΐου 2023.

Ο Αθανάσιος είναι πτυχιούχος Χημικός Μηχανικός και εκπονεί την διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Ρεολογίας (the Fluids Lab). Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην μελέτη ρεολογικών μοντέλων καθώς και στις υπολογιστικές προσομοιώσεις πάνω στην αλληλεπίδραση φυσαλίδων μέσα σε ρευστά με τάση διαρροής που επιδεικνύουν ελαστο- ιξωδο- πλαστική συμπεριφορά.

Ο τίτλος της παρουσίασης του στο 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Ρεολόγων είναι:

Υδροδυναμική Αλληλεπίδραση Άνισων Ομοαξονικά Κινούμενων Φυσαλίδων μέσα σε Ελαστο- ιξωδο- πλαστικά Ρευστά

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Ρεολόγων (EYRS) δημιουργήθηκε με σκοπό οι νέοι ρεολόγοι να παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες και εμπειρίες, ενώ παράλληλα επεκτείνουν τον ερευνητικό κοινωνικό κύκλο τους. Το συνέδριο αυτό αποτελεί ευκαιρία για ανταλλαγή ιδεών και βελτίωση των προς παρουσίαση ερευνητικών εγχειρημάτων από καταξιωμένους ερευνητές του χώρου που ρυθμίζουν τη συζήτηση. Το EYRS 2023 είναι το 1ο συνέδριο της εν λόγω θεματικής και διοργανώνεται από την Ιταλική Εταιρία Ρεολογίας (SIR) και την Ευρωπαϊκή Εταιρία Ρεολογιας (ESR). Το EYRS 2023 απευθύνεται αποκλειστικά σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές (με προϋπηρεσία μικρότερη των 2 χρόνων).

Περισσότερα στο https://rheology-esr.org/

 

Επισυναπτόμενα Αρχεία
Συνημμένο Μέγεθος
kordalis_award_announcement.pdf 637.69 KB
Φωτογραφικό Υλικό
2