Η Μαρίκα Λάμπρου απόφοιτη του ΤΧΜ μιλάει στην Εφημερίδα Καθημερινή και λέει το «Το Επίθετο του Διαδόχου δεν Αρκεί»

Posted on

Marika Lamprou

 

Η Μαρίκα Λάμπρου απόφοιτη του Τμήματος Χημικών Μηχανικών μιλάει στην Εφημερίδα Καθημερινή και λέει το «Το Επίθετο του Διαδόχου δεν Αρκεί». Αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή».

Πραγματική αιτία; Η επιτυχημένη της πορεία στο χώρο του Επιχειρείν

Οικογένεια και επιχείρηση μπορούν να συνυπάρξουν; Ενισχύει ή περιορίζει η οικογένεια την επιχειρηματικότητα;  Δένει ή διαλύει η επιχειρηματικότητα την οικογένεια;

Αυτά και άλλα κομβικά ερωτήματα έρχεται να πραγματευθεί το βιβλίο της καταξιωμένης επαγγελματία στον χώρο των επιχειρήσεων. Μέσα από τις ιστορίες τριών ελληνικών επιχειρηματικών οικογενειών, ανιχνεύονται αλήθειες και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα και διδάγματα που προσθέτουν ένα σύγχρονο και ρεαλιστικό λιθαράκι στο οικοδόμημα της τόσο ενεργής, δυναμικής, ενθουσιώδους και ευάλωτης επιχειρηματικής κοινότητας, των οικογενειακών επιχειρήσεων, στη χώρα μας.

Ένα βιβλίο που έλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία και που θα αγγίξει το μυαλό και την ψυχή πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των οικογενειών τους, καθώς στέκεται με σεβασμό απέναντι στις αξίες της οικογενειακής  επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα με τολμηρή διάθεση προτείνει  σύγχρονες πρακτικές  που θα καταστήσουν τις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές.

Η ίδια μας λέει:

«Έγραψα αυτό το βιβλίο με σεβασμό και αγάπη, αξιοποιώντας  προσωπικές εμπειρίες από διάφορες φάσεις της ζωής μου (αφού μεγάλωσα σε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, εργάστηκα σε οικογενειακές επιχειρήσεις και συνεργάστηκα με δεκάδες από αυτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό). Συνδύασα τις προσωπικές εμπειρίες με ακούσματα, διαβάσματα και διηγήσεις που με βοήθησαν να διαμορφώσω την αφήγηση, αλλά και να αναλύσω σε βάθος σημαντικά επιχειρηματικά φαινόμενα που ωθούν ή μπλοκάρουν την πρόοδο των οικογενειακών επιχειρήσεων. Το βιβλίο αφορά – καταρχήν - το τεράστιο «οικοσύστημα» των Οικογενειακών Επιχειρήσεων και όλων όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με αυτό (ιδρυτές, ιδιοκτήτες, μέτοχοι, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, μέλη της οικογένειας, στελέχη και εργαζόμενοι, πελάτες και προμηθευτές, συνεργάτες, σύμβουλοι). Αλλά, επίσης, απευθύνεται και στο ευρύτερο, μη οικογενειακό, επιχειρηματικό περιβάλλον, φιλοδοξώντας να δώσει εναύσματα προς προβληματισμό σε όλες τις εμπλεκόμενες με την επιχειρηματικότητα μονάδες και ομάδες». 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι  απόφοιτος του τμήματος ΧΜ Πάτρας (1983-1988) και έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το πανεπιστήμιο La Verne. Σήμερα είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και μέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft & Focus Bari. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης στελεχικής εμπειρίας σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (BSH, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys, ΚΑΥΚΑΣ), τα τελευταία 15 χρόνια σε θέσεις Γενικής Διευθύντριας και CEO.

Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων), μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου, μέλος του NED Club (Σωματείο μη Εκτελεστικών μελών ΔΣ), mentor της Endeavor και του WoT (Women on Top).

Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση, της υγιούς επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της προσωπικής ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού

Attached Files
Attachment Size
lamprou01.pdf 647.26 KB