Η Χημική Μηχανική οδηγεί παντού

Seminar Subject: Η Χημική Μηχανική οδηγεί παντού
Event Category: Πρόγραμμα Σεμιναρίων Τμήματος (Webinars)
Speaker Name: Μαρίκα Λάμπρου
Speakers Affiliation: Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος ΔΣ (ΔΕΠΑ, Entersoft, Focus Bari)
Seminar Room: Αίθουσα Σεμιναρίων 1
Ημερομηνία: Tue, Feb 23 2021, Ώρα: 16:00 - 17:45
Abstract

Στην ομιλία της με τίτλο "Η Χημική Μηχανική οδηγεί παντού", η Μαρίκα Λάμπρου, απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, θα μας αποδείξει πώς οι σπουδές Χημικής Μηχανικής μπορούν να αποτελέσουν το εγκυρότερο «διαβατήριο» για μια ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία σε πολλούς και διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους. Θα αναλύσει παραδείγματα από τη δική της πορεία, αλλά και από αυτή άλλων συναδέλφων Χημικών Μηχανικών, και θα εξηγήσει τη σημασία των σπουδών Χημικής Μηχανικής όχι μόνο αναφορικά με ειδικές γνώσεις, αλλά κυρίως σε σχέση με γενικές, κρίσιμες για κάθε επαγγελματική σταδιοδρομία, δεξιότητες.  Τέλος, θα συζητήσει και το θέμα της διερεύνησης του «εξωτερικού», ως εναλλακτικής επιλογής εξέλιξης καριέρας. Κοινός άξονας, σύμφωνα με τη γνώμη της Μ. Λάμπρου,  για την αποτελεσματική αξιοποίηση  των πολλών ευκαιριών που σίγουρα εμφανίζονται στη ζωή ενός Χημικού Μηχανικού είναι η αυτοπεποίθηση και το ανοιχτό μυαλό .

Δείτε ξανά το video της ομιλίας της κα Λάμπρου

Speakers Short CV

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας του βιβλίου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή», γνωστή και για τις πρωτοβουλίες της στην προώθηση των γυναικών στις επιχειρήσεις. Σήμερα είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft & Focus Bari. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης στελεχικής εμπειρίας σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (BSH, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys, ΚΑΥΚΑΣ), τα τελευταία 15 χρόνια σε θέσεις Γενικής Διευθύντριας και CEO. Έχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων), μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου, μέλος του NED Club (Σωματείο μη Εκτελεστικών μελών ΔΣ), mentor της Endeavor και του WoT (Women on Top).

Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας.