Μαρίκα Λάμπρου - Η Χημική Μηχανική οδηγεί παντού

Posted on

Marica LabrouΣτην ομιλία της με τίτλο "Η Χημική Μηχανική οδηγεί παντού", η Μαρίκα Λάμπρου, απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, εδειξε ότι οι σπουδές στη Χημική Μηχανική μπορούν να αποτελέσουν το εγκυρότερο «διαβατήριο» για μια ενδιαφέρουσα σταδιοδρομία σε πολλούς και διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους. Μέσω των παραδειγμάτων από τη δική της πορεία, αλλά και από αυτή άλλων συναδέλφων Χημικών Μηχανικών, μας ςξήγησε τη σημασία των σπουδών Χημικής Μηχανικής όχι μόνο αναφορικά με ειδικές γνώσεις, αλλά κυρίως σε σχέση με γενικές, κρίσιμες για κάθε επαγγελματική σταδιοδρομία, δεξιότητες. Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης αποτέλεσε και το θέμα της διερεύνησης του «εξωτερικού», ως εναλλακτικής επιλογής εξέλιξης καριέρας ενώ κοινός άξονας, σύμφωνα με τη γνώμη της, για την αποτελεσματική αξιοποίηση των πολλών ευκαιριών που σίγουρα εμφανίζονται στη ζωή ενός Χημικού Μηχανικού είναι η αυτοπεποίθηση και το ανοιχτό μυαλό .

Η Μαρίκα Λάμπρου είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Συγγραφέας του βιβλίου «Μυστικά επιτυχίας για οικογενειακές επιχειρήσεις στη νέα εποχή», γνωστή και για τις πρωτοβουλίες της στην προώθηση των γυναικών στις επιχειρήσεις. Σήμερα είναι μέλος ΔΣ των εταιρειών ΔΕΠΑ, Entersoft & Focus Bari. Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια επιτυχημένης στελεχικής εμπειρίας σε σημαντικές ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες (BSH, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys, ΚΑΥΚΑΣ), τα τελευταία 15 χρόνια σε θέσεις Γενικής Διευθύντριας και CEO. Έχει δίπλωμα Χημικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ).

Είναι Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ (Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων), μέλος της Επιτροπής Γυναικών του Ελληνο-αμερικανικού επιμελητηρίου, μέλος του NED Club (Σωματείο μη Εκτελεστικών μελών ΔΣ), mentor της Endeavor και του WoT (Women on Top).

Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας της κας Λάμπρου