Οδηγίες προς τους φοιτητές για τη συμμετοχή και υλοποίηση των εργαστηριακών ασκήσεων

Ημερομηνία Ανακοίνωσης
  1. Πριν ξεκινήσετε να έρθετε στο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα για την εργαστηριακή σας άσκηση συστήνεται η θερμομέτρηση στο σπίτι σας. Αποφύγετε τη μετακίνησή σας σε περίπτωση που παρουσιάζετε πυρετό. Επίσης παραμείνετε σπίτι σας αν παρουσιάζετε συμπτώματα όπως βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη), λαχάνιασμα  ή δυσκολία στην αναπνοή, κρυάδες, ρίγος (τρέμουλο), μυαλγίες.
  2. Αν είστε απόλυτα υγιείς πριν φύγετε από το σπίτι βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τη μάσκα σας. Η χρήση της, για μερικές εργαστηριακές ασκήσεις είναι απαραίτητη και σε περίπτωση που δεν τη φοράτε δεν θα σας δοθεί δυνατότητα για εκτέλεση της άσκησης. Η προμήθεια μάσκας θα γίνεται με προσωπική ευθύνη του κάθε φοιτητή/τριας. Εάν μπορείτε, αποφύγετε τη μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χρησιμοποιήστε ιδιωτικό ΙΧ.
  3. Όταν φτάσετε στο Τμήμα παραμείνετε στους εξωτερικούς του χώρους, αποφύγετε το συνωστισμό και κρατάτε αποστάσεις 1,5-2 m από τους συναδέλφους σας και το προσωπικό του τμήματος. Επίσης φροντίστε να φτάσετε στο Τμήμα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το εργαστήριο ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής σας και να περιοριστεί ο συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε την αναμονή στους διαδρόμους του κτιρίου του Τμήματος.
  4. Λίγο πριν την έναρξη της άσκησης, το εργαστηριακό προσωπικό θα σας παραλάβει από τους εξωτερικούς χώρους για να σας οδηγήσει στο εκάστοτε εργαστήριο σε μικρές ομάδες.
  5.  Κατά την είσοδό σας στους εσωτερικούς χώρους του τμήματος υπάρχει ισχυρή σύσταση να φοράτε μάσκα (που θα έχετε μαζί σας) και να αποφεύγετε την επαφή με αντικείμενα (τοίχους, έπιπλα, καθίσματα). Στον διάδρομο πρέπει επίσης να διατηρείτε τη μεταξύ σας απόσταση στα 1,5 – 2 m. Αποφύγετε όσο είναι δυνατόν την παραμονή σας στους διαδρόμους.
  6. Όταν εισέλθετε στο εργαστήριο θα απολυμάνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό ή οινόπνευμα (το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο από το τμήμα) και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του προσωπικού. Θα σας οδηγήσει στις εργαστηριακές σας θέσεις και θα σας υποδείξει πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας ή οποιουδήποτε άλλου μέσου προστασίας (γάντια, γυαλιά).
  7. Κατά τη διάρκεια της εργαστηριακής άσκησης αποφύγετε την άσκοπη περιφορά σας στο εργαστήριο καθώς και την άσκοπη επαφή με αντικείμενα που δεν απαιτούνται για την υλοποίηση της άσκησής σας. Επίσης αποφύγετε το συνωστισμό στα όργανα κοινής χρήσης (ζυγούς, αντιδραστήρια, όργανα, μικροσκόπια, φωτόμετρα κλπ). Περιμένετε στη σειρά σας κρατώντας ταυτόχρονα απόσταση 1,5 – 2,0 m από το συνάδελφο που χρησιμοποιεί το κοινόχρηστο όργανο. Αποφύγετε το άγγιγμα του προσώπου σας με τα χέρια σας.
  8. Όταν ολοκληρώσετε την άσκησή σας, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την απόρριψη των γαντιών και της μάσκας σας. Απολυμάνετε τα χέρια σας και αποχωρήστε από το εργαστήριο. Μην παραμείνετε στους εσωτερικούς διαδρόμους του κτιρίου αλλά ούτε και στους εξωτερικούς χώρους, κατευθυνθείτε απευθείας προς το μέσο μεταφοράς σας.