Οδηγίες προς τους φοιτητές για τη συμμετοχή στις εξετάσεις με φυσική παρουσία

Ημερομηνία Ανακοίνωσης
  1. Πριν ξεκινήσετε να έρθετε στο Πανεπιστήμιο και στο Τμήμα για την εξέτασή σας συστήνεται η θερμομέτρηση στο σπίτι σας. Αποφύγετε τη μετακίνησή σας σε περίπτωση που παρουσιάζετε πυρετό. Επίσης παραμείνετε σπίτι σας αν παρουσιάζετε συμπτώματα όπως βήχας (συνήθως ξηρός αλλά μπορεί και με απόχρεμψη), λαχάνιασμα  ή δυσκολία στην αναπνοή, κρυάδες, ρίγος (τρέμουλο), μυαλγίες.
  2. Αν είστε απόλυτα υγιείς πριν φύγετε από το σπίτι βεβαιωθείτε (συνίσταται εντόνως) ότι έχετε μαζί σας τη μάσκα σας και το αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμά σας, πέραν αυτού που θα βρίσκεται σε κάθε αίθουσα εξέτασης. Η προμήθεια μάσκας θα γίνεται με προσωπική ευθύνη του κάθε φοιτητή/φοιτήτριας. Η χρήση γαντιών είναι τελείως προαιρετική. Εάν μπορείτε, αποφύγετε τη μετακίνηση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χρησιμοποιήστε ιδιωτικό ΙΧ.
  3. Όταν φτάσετε στο Τμήμα παραμείνετε στους εξωτερικούς του χώρους, αποφύγετε το συνωστισμό και κρατάτε αποστάσεις 1,5 – 2 m από τους συναδέλφους σας και το προσωπικό του Τμήματος. Επίσης φροντίστε να φτάσετε στο Τμήμα ελάχιστη ώρα πριν ξεκινήσει η εξέταση ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής σας και να περιοριστεί ο συνωστισμός στους εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε την αναμονή στους διαδρόμους του κτιρίου του Τμήματος.
  4. Λίγο πριν την έναρξη της εξέτασης, οι επιτηρητές θα σας παραλάβουν από τους εξωτερικούς χώρους για να σας οδηγήσουν στην εκάστοτε αίθουσα σε μικρές ομάδες.
  5. Κατά την είσοδό σας στους εσωτερικούς χώρους του Τμήματος υπάρχει ισχυρή σύσταση να φοράτε μάσκα (που θα έχετε μαζί σας) και να αποφεύγετε την επαφή με αντικείμενα (τοίχους, έπιπλα, καθίσματα). Στον διάδρομο πρέπει επίσης να διατηρείτε τη μεταξύ σας απόσταση στα 1,5 – 2 m. Αποφύγετε όσο είναι δυνατόν την παραμονή σας στους διαδρόμους.
  6. Όταν εισέλθετε στην αίθουσα θα απολυμάνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό ή οινόπνευμα (το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο από το Τμήμα) και θα ακολουθήσετε τις οδηγίες των επιτηρητών. Θα σας οδηγήσουν στις θέσεις σας και θα σας υποδείξουν να τις καθαρίσετε, όσοι επιθυμούν, επιμελώς με δικό τους αντισηπτικό διάλυμα και μαντηλάκια. Εννοείται ότι θα έχει προηγηθεί αερισμός και καθαρισμός της αίθουσας, καθώς και εκκένωσή της για 1 ώρα πριν την άφιξή σας. Οι κόλλες εξέτασης που θα σας δοθούν από τρίτους (οι οποίοι θα φορούν γάντια) είναι απολύτως ασφαλείς και έχουν παραμείνει σε αερισμένο χώρο, πριν σας δοθούν, ικανό χρονικό διάστημα.
  7. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι αποστάσεις μεταξύ έχουν οριστεί στο 1,5 m και απαγορεύεται αυστηρά να μετακινηθείτε από τη θέση σας για οποιοδήποτε λόγο (τουαλέτα, ολοκλήρωση της εξέτασης εκ μέρους σας κλπ), εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη, όπου θα ζητήσετε την άδεια του επιτηρητή. Η ώρα αποχώρησης από την αίθουσα θα είναι κοινή για όλους με την ώρα λήξης της εξέτασης. Αποφύγετε το άγγιγμα του προσώπου σας με τα χέρια σας.
  8. Όταν ολοκληρώσετε την εξέταση, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την απόρριψη των γαντιών και της μάσκας σας στους κάδους. Απολυμάνετε τα χέρια σας και αποχωρήστε από την αίθουσα κρατώντας αποστάσεις. Μην παραμείνετε στους εσωτερικούς διαδρόμους του κτιρίου αλλά ούτε και στους εξωτερικούς χώρους, κατευθυνθείτε απευθείας προς το μέσο μεταφοράς σας.