Στέλιος Κακουλίδης (Πλαστικά Θράκης) Η Κυκλική οικονομία & η Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα πλαστικά

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Ομιλία του Στέλιου Κακουλίδη (Group Innovation Officer) από τον Όμιλο "Πλαστικά Θράκης" στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσιο του προγράματος σεμιναρίων ακαδημαϊκού έτους 2020 - 2021.

Τίτλος Ομιλίας:

Πως και γιατί ξεκίνησε η πρωτοβουλία για μια κυκλική οικονομία. Τι και ποιους αφορά. Που βρισκόμαστε σήμερα και ποια είναι τα πλάνα για το μέλλον. Οι πρωτοβουλίες της ΕΕ για τα πλαστικά και η επόμενη μέρα. Ερευνητικές, τεχνολογικές και εμπορικές προκλήσεις.

Κάθε χρόνο το Τμήμα καλεί διακεκριμένους επιστήμονες της Ελλάδας ή του εξωτερικού από πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και τη βιομηχανία για μιλήσουν για το έργο τους. Το Πρόγραμμα Σεμιναρίων απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος. Λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 η ομιλία έγινε διαδκτυακά και την παρακολούθησαν πολλά μέλη του διδακτικού προσωπικού του τμήματος, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές καθώς και εκπρόσωποι του χώρου της βιομηχανίας.

Ο Στέλιος Κακουλίδης είναι Group Innovation Officer του ομίλου «Πλαστικά Θράκης» από το 2013. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός Ε.Μ.Π. και έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα καινοτομίας του Kellogg Business School, του Northwestern University στο Σικάγο των ΗΠΑ. Έχει 25 χρόνια εμπειρία σε τεχνικές και εμπορικές θέσεις σε πολυεθνικές καθώς και σε ελληνικές εταιρείες. Είναι ενεργό μέλος σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την αλυσίδα αξίας των πλαστικών και με την κυκλική οικονομία.