Γεώργιος Καρανικολός - Καινοτόμα πορώδη συστήματα και διεργασίες διαχωρισμού και κατάλυσης με έμφαση στο CO2 και το Η2. Νέες, συμπληρωματικές ερευνητικές περιοχές @ChemEngUP

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Georgios KaranikolosΣτα πλαίσια τoυ προγράμματος σεμιναρίων του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021 ο Γεώργιος Καρανικολός έδωσε διάλεξη με τίτλο "Καινοτόμα πορώδη συστήματα και διεργασίες διαχωρισμού και κατάλυσης με έμφαση στο CO2 και το Η2. Νέες, συμπληρωματικές ερευνητικές περιοχές @ChemEngUP".

Ο Δρ. Γεώργιος Καρανικολός είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά το πέρας των βασικών σπουδών του έλαβε υποτροφία και διεκπεραίωσε τις διδακτορικές του σπουδές στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του State University of New York at Buffalo, όπου απέκτησε το PhD του το 2005 υπό την επίβλεψη των Καθ. Τριανταφύλλου Μουντζιάρη και Πασχάλη Αλεξανδρίδη. Στη συνέχεια πραγματοποίησε την μεταδιδακτορική του έρευνα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Μινεσότας στην ομάδα του Καθ. Μιχάλη Τσαπατσή. Για το διάστημα 2007-2013 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιήθηκε ερευνητικά στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος ως υπότροφος Marie Curie. Από το 2013 κατέχει θέση μέλους ΔΕΠ στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Khalifa University όπου σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής. Οι ερευνητικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται περιλαμβάνουν διεργασίες διαχωρισμού και κατάλυσης, δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, καινοτόμα πολυλειτουργικα πορώδη υλικά και νανοϋλικά, και συστήματα μεμβρανών.