Πρωτιά για την ομάδα του ΤΧΜ στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Chem-E-Car

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Chem-e-car 2022

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φοιτητικός διαγωνισμός CHEM-E-CAR στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χημικής Μηχανικής (13ο ΠΕΣΧΜ) που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου μεταξύ 2 και 4 Ιουνίου. Ο διαγωνισμός ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής - American Institute of Chemical Engineers (AIChE) απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές Σχολών Χημικής Μηχανικής και συγκεντρώνει συμμετοχές απ’ όλον τον κόσμο όπου οι ομάδες πρέπει να σχεδιάσουν ένα μικρό ομοίωμα αυτοκινήτου το οποίο να κινείται με χημική ενέργεια με καινοτόμα τεχνολογία, άλλη από τις καθιερωμένες όπως της εσωτερικής καύσης ή των εμπορικά διαθέσιμων μπαταριών, αλλά και να διαθέτει μηχανισμό πέδησης ο οποίος να ενεργοποιείται από μια χημική διεργασία. Η επίσημη σελίδα του διαγωνισμού όπου περιγράφονται όλες οι οδηγίες και οι κανονισμοί είναι η ακόλουθη:

https://www.aiche.org/students/chem-e-car-competition/chem-e-car-competition-rules

Υπεύθυνος για το ελληνικού διαγωνισμού Chem-e-Car είναι ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. Θανάσης Παπαθανασίου ο οποίος είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος AIChE του Chem-e-Car στην Ελλάδα.

Φέτος διαγωνίστηκαν τέσσερις ομάδες, μία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ομάδα PinkPanther), δύο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ομάδες ChemeRunner και Ghost Rider) και η ομάδα των Lamborgenius από το ΤΧΜ του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι ομάδες διαγωνίστηκαν με τρεις προσπάθειες, όπου κλήθηκαν να διασχίσουν με τα οχήματά τους μια απόσταση 24.39 μέτρων με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.  

Chem-e-car UP TeamΠρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα από το Τμήμα  Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελούμενη από τις φοιτήτριες:

  • Αγγελική Σούλου, αρχηγός της ομάδας,
  • Σοφία Σαβελώνα
  • Εριφύλη Μωραΐτη
  • Βαλεντίνη Βασιλείου,
  • Ειρήνη Μίκου

Η ομάδα του ΤΧΜ εργάστηκε υπό την καθοδήγηση των μελών ΔΕΠ κκ. Δημήτρη Κουζούδη, Γεώργιο Πασπαράκη, και Αλέξανδρο Κατσαούνη.  Η ομάδα αυτή σημείωσε μια εκπληκτική απόδοση η οποία είναι συγκρίσιμη με την περσινή παγκόσμια επίδοση που έλαβε χώρα στο τελευταίο συνέδριο του AIChE. Λόγω της εξαιρετικής επίδοσης αλλά και της επαγγελματικότητάς της, η ομάδα δέχθηκε με χαρά χρηματοδότηση από τους χορηγούς

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ

ώστε να μεταβεί στο διεθνές ετήσιο συνέδριο του AIChE που θα λάβει χώρα μεταξύ 13 – 18  Νοεμβρίου στο Φοίνιξ της Αριζόνα των Η.Π.Α., όπου το αυτοκίνητό της θα διαγωνιστεί ενάντια σε φοιτητικές ομάδες Χημικών Μηχανικών από όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το

https://www.aiche.org/conferences/aiche-annual-meeting/2022

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών συγχαίρει την ομάδα Lamborgenius για την εργατικότητα και την πρωτιά στο διαγωνισμό και εύχεται καλή επιτυχία στον παγκόσμιο διαγωνισμό!

Φωτογραφικό Υλικό
8