Δράσεις της CheerUP μέχρι τώρα (ακαδ. έτος 2022-2023)

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Καθώς έχει ξεκινήσει το νέο έτος και νέες δράσεις ετοιμάζονται, αξίζει να κάνουμε μία αναδρομή στις δράσεις που έχει κάνει η ομάδα μας μέχρι τώρα:

Υποδοχή Πρωτοετών

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στον χώρο της σχολής μας.Μέσα από ομιλίες αλλά και από γνωριμίες με τους ίδιους τους καθηγητές μάθαμε καλύτερα την επιστήμη που θα μας απασχολεί τα επόμενα χρόνια. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους φοιτητές και ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά!

 

Πικ-Νικ στο Νότιο Πάρκο

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Νότιο Πάρκο η 1η συνάντηση των εθελοντών. Η συνάντηση έγινε με σκοπό την γνωριμία των μελών της ομάδας μεταξύ τους, να διασκεδάσουν και να περάσουν χρόνο μαζί. Έτσι δεν έλειπαν τα παιχνίδια από την συνάντηση, όπου μερικά από αυτά ήταν οι ρακέτες και η τράπουλα. ΦΥΣΙΚΑ, δεν μπορούσε να λείπει το φαγητό από την συνάντηση διαμορφώνοντας την έτσι σε ένα μεγάλο ΠΙΚ-ΝΙΚ.

Πικ-Νικ στο Νότιο Πάρκο

Πρόγραμμα Βιβλιοθήκης Παγιατάκη:

Από το Νοέμβριο έχει ξανανοίξει πλέον η Βιβλιοθήκη Παγιατάκη από εθελοντές της ομάδας μας τις εξής ώρες:

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: 12:00-17:00
  • ΤΡΙΤΗ: 11:00-13:00 και 14:00-15:00
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: 11:00-13:00 και 14:00-17:00
  • ΠΕΜΠΤΗ: 13:00-17:00
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00-17:00
Βάψιμο στο Θεατράκι και Καθαρισμός του Περίβολου της σχολής

Μετά από δύο χρόνια, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση καλλωπισμού του προαύλιου χώρου της σχολής με το βάψιμο του υπαίθριου αμφιθεάτρου. Οι εθελοντές αλλά και πολλοί φοιτητές ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα, καθώς λόγω της πανδημίας τέτοιες δράσεις είχαν παγώσει. Παρά την απογευματινή βροχή, στο τέλος οι φοιτητές κατάφεραν να ψήσουν και να περάσουν όμορφα σε μια μεγάλη παρέα!

vapsimo

Εθελοντική Αιμοδοσία

Την Δευτέρα 05 και Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από τις εθελοντικές ομάδες Χημικών Μηχανικών(Cheer UP) και Έθεξις-Εθελοντές Πα.Πα., η οποία στεγάστηκε την πρώτη μέρα στο Κεντρικό κτίριο Χημικών Μηχανικών και την δεύτερη μέρα στο Πάρκο της Ειρήνης. Επιπλέον, και τις δύο μέρες πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την εθελοντική ομάδα “Χάρισε Ζωή” και έγιναν 29 εγγραφές εθελοντών ως δότες μυελού των οστών.

Η δράση προσέλκυσε συνολικά 60 φοιτητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να δωρίσουν αίμα. Από το σύνολο των ενδιαφερόμενων δόθηκαν 49 ασκοί για την τράπεζα αίματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.Η ομάδα μας θέλει να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όσους διέθεσαν λίγο από τον χρόνο τους για να κάνουν μια τόσο σπουδαία πράξη, την ομάδα αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π. και την εθελοντική ομάδα “Χάρισε Ζωή” για την όμορφη και ουσιαστική συνεργασία μας.

aimososia

Book-tree

Οι εθελοντές της ομάδας στόλισαν για ακόμα μία χρονιά το μεγάλο book-tree στο κεντρικό κτήριο απέναντι από τη γραμματεία! Ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές μας για τα βιβλία που μας δάνεισαν! 

book tree

Stay tuned for more to come!

-CheerUP