Προκήρυξη Δια-Ιδρυματικου Διαγωνισμού Για Την Ανάδειξη Εθνικού Εκπροσώπου Στον Διαγωνισμό Chem-E-Car του AIChE

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

H Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών του ΑΠΘ και του Παν/μίου Πατρών προκηρύσσουν διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Chem-E-Car που διοργανώνεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών (AIChE).

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε δύο φάσεις:

Α. Εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη μέχρι δύο ομάδων των πέντε φοιτητών κάθε Σχολής ή Τμήματος που θα το εκπροσωπήσουν στη δεύτερη φάση.

Β. Εθνικός Διαγωνισμός μεταξύ των καλυτέρων ομάδων των τριών Ιδρυμάτων που καταρχήν προγραμματίζεται να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του 12ου ΠΕΣΧΜ στο τέλος Μαΐου 2019.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Chem-e-car competition (2019) που θα διοργανωθεί από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), το Νοέμβριο 2019, στο  Orlando (Florida).

Η διοργάνωση του διαγωνισμού ανατίθεται σε Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από τους ακόλουθους Καθηγητές, που ήδη διαθέτουν την εμπειρία συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό:

  • Παπαθανασίου Αθανάσιο, από το ΕΜΠ
  • Μήτρακα Μανασή, από το ΑΠΘ
  • Πανδή Σπυρίδωνα, από το Παν/μιο Πατρών
  • Κατσαούνη Αλέξανδρο, από το Παν/μιο Πατρών
  • Γρηγόρη Στεφανόπουλο, από το ΜΙΤ, και
  • Χρήστο Γεωργάκη, από το Tufts University.

Το κόστος συμμετοχής (ταξίδι, διαμονή κ.λπ.) θα καλυφθεί από πόρους που θα συγκεντρωθούν από τα Ιδρύματα και από δωρεές.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί της συμμετοχής ομάδων στον διαγωνισμό και της σχετικής «ατμόσφαιρας»:

2018 Official Chem-E-Car Competition® Video

Σύντομες παρουσιάσεις (video) των συμμετοχών για τον διαγωνισμό του 2018.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στις Οργανωτικές Επιτροπές των Ιδρυμάτων τους εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί από κάθε Ίδρυμα.

Για τους Χημικούς Μηχανικούς του Πανεπιστημίου Πατρών, η δήλωση συμμετοχής από κάθε ομάδα, συνοδευόμενη από σύντομη περιγραφή της ιδέας (1-2 σελίδες) θα πρέπει να υποβληθεί στην Γραμματεία του Τμήματος (υπόψιν κ. Α. Κατσαούνη με την ένδειξη ‘’Για το Διαγωνισμό Chem-E-Car 2019’’) μέχρι 31/1/2019