Βραβεία Design Project για το Ακαδ. Έτος 2017 - 2018

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Η ομαδική εργασία (design project) γίνεται στα πλαίσια του υποχρεωτικού μαθήματος «Εργαστήριο Σχεδιασμού Εργοστασίων» (CHM_1041). Η εργασία αφορά στην σύνταξη και παρουσίαση τεχνικής έκθεσης ενός open ended προβλήματος σχεδιασμού το θέμα του οποίου αλλάζει κάθε χρόνο. Το θέμα της εφετινής εργασίας ήταν ο σχεδιασμός και η οικονομική αξιολόγηση μονάδας παραγωγής ελαίου κατάλληλου για την παραγωγή βιοκαυσίμου από μικροφύκη. Στη χρονιά αυτή πέραν του τεχνοοικονομικού σχεδιασμού εξετάστηκαν συστηματικά και οι πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις την παραγωγικής μονάδας.

Συνολικά σχηματίστηκαν 12 ομάδες εκ των οποίων τις τρεις πρώτες θέσεις κέρδισαν οι ομάδες οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω κατά σειρά

1η Ομάδα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΥΦΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΣΜΑΣ ΛΑΛΑΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΙΚΑ,  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΜΒΑΡΑΠΗΣ, ΧΑΡΟΥΛΑ ΣΦΕΤΣΑ,
 ΦΩΤΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

«Μέσω του Design Project, ήρθαμε σε επαφή με το ουσιαστικό αντικείμενο ενασχόλησης του Χημικού Μηχανικού στη σύγχρονη βιομηχανία. Έγινε αντιληπτή η εφαρμογή και η σημασία των γνώσεων που έχουμε αποκομίσει κατά την διάρκεια του κύκλου σπουδών, αλλά και η διαρκής ανάγκη για διεύρυνσή τους. Το φιλικό πνεύμα συνεργασίας βοήθησε στο να δώσει ο καθένας ξεχωριστά τον καλύτερό του εαυτό, με σκοπό να συμβάλει στο ομαδικό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Μαντζαβίνο για τη στήριξη σε ψυχολογικό και γνωστικό επίπεδο. »

2η Ομάδα

ΔΑΝΑΗ ΤΗΣΑΡΧΟΝΤΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΡΔΑΛΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ,
ΟΜΗΡΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΣΟΥΦΛΑ (ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΩΤΗΡΧΟΥ)

«Το design project μας έφερε σε επαφή με το αντικείμενο του χημικού μηχανικού, αφού χρειάστηκε να αναζητήσουμε πληροφορίες και στην συνέχεια να τις εφαρμόσουμε. Ενθουσιασμός, θέληση, προσπάθεια, ομαδικότητα, άγχος, απογοήτευση, κούραση, επιμονή. Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν στην επιτυχία της ομάδας μας.».

3η Ομάδα

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΑΛΩΜΙΔΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
ΒΑΓΕΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΤΑΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

«Η ενασχόληση μας με το Design Project αποδείχθηκε πραγματικά καρποφόρα. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από τη σκοπιά του μηχανικού και να εφαρμόσουμε την αναλυτική μας σκέψη σε πραγματικά προβλήματα. Ακόμα, και ίσως σημαντικότερα, αντιληφθήκαμε την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της ομαδικής εργασίας και συνάμα την πρόκληση να διατηρηθούν οι ισορροπίες υπό πίεση. Αξίζει να σημειωθεί πως η παραγωγική αυτή διαδικασία έθεσε τα θεμέλια για να δημιουργηθούν καινούριες φιλίες. Ολοκληρώνοντας, μπορούμε να πούμε πως ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία από την οποία, εν τέλει, πήραμε περισσότερα από αυτά που δώσαμε.»