handshake

Το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας και ανάπτυξης των σχέσεων με τη βιομηχανία διοργανώνει εκδήλωση με τη συμμετοχή εταιρειών από όλο το φάσμα του παραγωγικού ιστού της χώρας που απασχολεί Χημικούς Μηχανικούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1/4/2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών  και ο σημαντικότερος στόχος ήταν η συνάντηση και η ανάπτυξη σχέσεων των τελειόφοιτων και απόφοιτων του Τμήματος με εγχώριες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ο στόχος αυτός μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από την απασχόληση των αποφοίτων του Τμήματος στους φορείς, την εκπόνηση πρακτικών και διπλωματικών εργασιών των φοιτητών στις επιχειρήσεις καθώς και τη χορήγηση υποτροφιών για εκπόνηση στοχευμένων μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατριβών.

Στην εκδήλωση αυτή οι επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να:

  • παρουσιάσουν συνοπτικά τις δραστηριότητές τους σε υποψήφια στελέχη (τελειόφοιτους φοιτητές/αποφοίτους)
  • πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις με υποψηφίους μελλοντικούς εργαζόμενους (αποφοίτους και τελειόφοιτους του Τμήματος Χημικών Μηχανικών),
  • προσφέρουν στοχευμένα θέματα πρακτικής άσκησης και να συζητήσουν με ενδιαφερόμενους φοιτητές
  • προσφέρουν στοχευμένες διπλωματικές εργασίες και να συζητήσουν με πιθανούς ενδιαφερόμενους (μέλη ΔΕΠ και τελειόφοιτους)
  • προσφέρουν στοχευμένες υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και να συζητήσουν με πιθανούς ενδιαφερόμενους (μέλη ΔΕΠ και τελειόφοιτους)

Για να δείτε της εταιρίες που συμμετείχαν πατήστε εδώ.

Για να δείτε της συνεντεύξεις και άρθρα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που κάλυψαν την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Για να δείτε της φωτογραφίες από την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.