Σεμινάριο Τμήματος - Δημήτριος Γεωργαντάς

Τίτλος Παρουσίασης: Σεμινάριο Τμήματος - Δημήτριος Γεωργαντάς
Κατηγορία Συμβάντος: Πρόγραμμα Σεμιναρίων Τμήματος (Webinars)
Ονοματεπώνυμο Ομιλητή: Δημήτριος Γεωργαντάς
Αίθουσα: Αίθουσα Σεμιναρίων 1
Ημερομηνία: Τρί, 12 Ιαν 2021, Ώρα: 17:15 - 18:30
Διεύθυνση Διαδικτυακής Μετάδοσης: Σύνδεση μέσω Microsoft Teams: dim.georgantas@outlook.com
Περίληψη

Η ομιλία θα περιγράφει την εκπαίδευση, επαγγελματική εμπειρία, το έργο και μια μικρή αυτοαξιολόγηση του υποψηφίου καθώς και κάποιες σκέψεις για το μέλλον.

Σύντομο Βιογραφικό Ομιλητή

O Δημήτρης Γεωργαντάς γεννήθηκε το 1978 στον Χολαργό Αττικής.

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και Διδάκτωρ της Σχολής των Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ με αντικείμενο της διατριβής του την επεξεργασία αστικών λυμάτων. Κάτοχος υποτροφίας βασικής έρευνας (Ηράκλειτος), συμμετείχε και σε ερευνητικά προγράμματα του ΕΜΠ που αφορούν την επεξεργασία λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός Ψυτάλλειας, Ρόδου κ.α.) και παράλληλα συμμετείχε στην διδασκαλία των εργαστηρίων του Τομέα Ανάλυσης, Σχεδιασμού και ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ).

Υπηρέτησε στο Χημείο Στρατού ως αναλυτής στο Τμήμα Δερμάτων-Πλαστικών αλλά και  Καυσίμων-Λιπαντικών.

Για 8 περίπου έτη ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής της εταιρίας Shimadzu στην Ελλάδα (GC, HPLC, MS, TOF κλπ), οργάνωσε και εκπαίδευσε το προσωπικό σε αναλυτικές τεχνικές σε εκατοντάδες εργαστήρια στην Ελλάδα.. Στην εταιρία GF Energy βρίσκεται από τον Νοέμβριο του 2015 και διατηρεί τον τίτλο του Υπεύθυνου Ποιότητας και Περιβάλλοντος ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος και για τα 3 ISO της εταιρίας (ISO 9001, 14001, 18001 και πλέον 45001).

Σε συνεργασία με την μητρική εταιρία (Μύλοι Σόγιας, κύκλος εργασιών>200 εκατ.) υποστηρίζει την αναλυτικές και ερευνητικές ανάγκες του Ομίλου και το 2018 ιδρύει το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, μέσω του οποίου η εταιρία πραγματοποιεί μελέτες για εναλλακτικές πρώτες ύλες και χημικές διεργασίες για την παραγωγή biodiesel. Ο πρώτος καρπός αυτού είναι η έγκριση προγράμματος σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ μέσω αναπτυξιακού νόμου και η δημιουργία μονάδας παραγωγής biodiesel που λειτουργεί παράλληλα με την κύρια μονάδα, με σημαντικότερα χαμηλότερο κόστος πρώτων υλών.    

Πέραν των παρουσιάσεων σε επιστημονικά συνέδρια, διαθέτει και 11 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ( πχ Water Research, Journal of Colloid and Interface Science, Industrial &Engineering Chemistry Research κα) από τα οποία έχουν προκύψει σχεδόν 500 βιβλιογραφικές αναφορές (citations).