Οι Lamborgenius κατέκτησαν την 3η θέση στο διεθνή διαγωνισμός Chem-E-car 2022

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

2022 International Chem-E Car Competition

Η ομάδα Chem-E-Car του Πανεπιστημίου Πατρών, επονομαζόμενη και ως "Lamborgenius" κατέλαβε την 3η θέση στον Ετήσιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Chem-E-Car του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών (AIChE 2022) που διεξήχθη στο Phoenix (Αριζόνα – ΗΠΑ). Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 37 πανεπιστημιακές ομάδες απ' όλο τον κόσμο.

Ο στόχος του διαγωνισμού ήταν να αναπτυχθεί ένα αυτοκίνητο σε μέγεθος κουτιού παπουτσιών που να κινείται από μια χημική αντίδραση. Το αυτοκίνητο θα πρέπει να διανύει μια δεδομένη απόσταση και να σταματά με ακρίβεια από μια χημική αντίδραση. Το δικό μας Chem-E-Car (ο Oscar όπως ονομάστηκε από την ομάδα) σταμάτησε μόλις 36 εκατοστά από την απόσταση του στόχου. Η διαφορά από την πρώτη θέση (Πανεπιστήμιο του Τολέδο) ήταν μόλις 6 εκατοστά.

Τα μέλη της ομάδας UPatras Chem-e car αποτελούσαν οι

  • Ειρήνη Μίκου,
  • Εριφύλη Μωραΐτη,
  • Σοφία Σαβελώνα,
  • Αγγελική Σούλου και η
  • Βαλεντίνη Βασιλείου.

Η ομάδα LAMBORGENIUS έλαβε επίσης το βραβείο για το πιο πρωτότυπο όνομα ομάδας.

Οι χορηγοί της ομάδας Lamborgenius, οι οποίο στήριξαν την αποστολή της στην Αμερική είναι τα Πλαστικά Κρήτης, η Λεόντειος Σχολή Αθηνών, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η  Lamborghini Athens (Trident Cars S.A.), ο ΤΙΤΑΝ και η ομάδα παροχής Υποτροφίας Ευαγγέλου. Επιπλέον, οι Advent Technologies στήριξαν την ομάδα παραχωρώντας ορισμένα αναγκαία για τα πειράματά της υλικά όπως και τα Πλαστικά Κοτρώνης και το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού, με Διευθυντή τον δρ. Δ. Μούρτζη, στα οποία έγινε η εκτύπωση ορισμένων εξαρτημάτων.

Τέλος, οι Lamborgenius αξιοποίησαν τον εξοπλισμό του Μηχανουργείου Υποστήριξης Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Πατρών και για το λόγο αυτό ευχαριστούνε τους κ. Μ. Διαμάντη και κα Χ. Χατζηπαναγιώτου.

Δείτε την προσπάθεια της ομάδας μας στο video που ακολουθεί:

 

 

καθώς και το video της απονομής

 

Συγχαρητήρια στα κορίτσια, το συνοδό της ομάδας μας, Σπύρο Πανδή και σε όλους όσους βοήθησαν στην προσπάθεια.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

 

Αλέξανδρος Κατσαούνης

Καθηγητής

 

Φωτογραφικό Υλικό
7