Advancing Composite & Nanocomposite Materials: Bridging Research, Industry, and Innovation
Περίληψη
Στην παρούσα ομιλία θα παρουσιαστεί η βασική μεθοδολογία που αναπτύχθηκε από τον ομιλητή για να μελετηθεί η μεταφορά εξωτερικών φορτίων σε ινώδη πολυμερικά σύνθετα υλικά με μεγάλο κλάσμα όγκου ινών και πως αυτή η τεχνική εφαρμόστηκε σε νανοσύνθετα υλικά με μέσο ενίσχυσης το γραφένιο.
Κατόπιν θα παρουσιαστούν εφαρμογές του γραφενίου με τη μορφή συνθέτων σε διάφορες εφαρμογές όπως οθόνες, θερμαντικά στοιχεία και αισθητήρες υγρασίας. Τέλος θα παρουσιαστούν οι θέσεις του υποψηφίου σχετικά με τους επόμενους στόχους του.
Σύντομο Βιογραφικό Ομιλητή
Ο Δρ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος είναι έμπειρος Χημικός Μηχανικός με διδακτορικό, συνδυάζοντας εξειδίκευση τόσο στη βιομηχανία όσο και στην έρευνα. Μετά την ολοκλήρωση του διδακτορικού του, εργάστηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εξωτερικός συνεργάτης στο ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ στο τομέα των συνθέτων υλικών και καθώς και στην χρήση αυτών σε διάφορες εφαρμογες.
Αφιέρωσε πέντε χρόνια στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, αρχικά ως Μηχανικός Διαδικασιών και στη συνέχεια ως Διευθυντής Παραγωγής, αποκτώντας εμπειρία στην ανάλυση παραγωγικών δεδομένων και στην ανάπτυξη νέων μεθόδων επεξεργασίας. Επιπλέον, έχει διατελέσει Συντονιστής Έργων στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Chalmers, ενώ είναι τώρα είναι διαχειριστής έργων στο European Aeronautics Service Network -Technology Innovation Service (EASN-TIS), ενώ έχει αναλάβει συνολικά με επιτυχία πάνω από 15 ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα επιστημονικά έργα.
Διαθέτοντας ισχυρό ερευνητικό υπόβαθρο, έχει δημοσιεύσει 32 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 διεθνή συνέδρια. Το έργο του έχει λάβει πάνω από 1.000 αναφορές, διαμορφώνοντας έναν δείκτη h-index της τάξης του 17 (Google Scholar: Φεβρουάριος 2025).